Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "Ζ" για τις επερχόμενες εκλογές


"Καμία συμμετοχή στις διαδικασίες που ορίζει το σύστημα. Καμία συμμετοχή σε οποιεσδήποτε εκλογές, είτε είναι Δημοτικές, είτε είναι Ευρωεκλογές, είτε είναι Βουλευτικές. Καμία συμμετοχή όχι απλώς ως υποψήφιοι! Αλλά ούτε καν με την ψήφο και τη παρουσία μας!"

Λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών, και μετέπειτα των Ευρωεκλογών, είναι η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθούμε σχετικά και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα περισσότερα από τα μέλη μας έχουν «ενοχληθεί» τους τελευταίους μήνες από υποψήφιες για τη δημαρχία Μαρκοπούλου παρατάξεις!

Η απάντηση όλων των μελών μας βέβαια, ήταν η ίδια: ΌΧΙ!

Και το ίδιο αρνητική είναι και η θέση μας για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, οι οποίες θα αποτελέσουν τις δεύτερες, στο καιρό της Κατοχής του Μνημονίου.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ 
ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Καλούμε λοιπόν όλους τους Συνδημότες μας, όσοι θέλουν να «λογούνται λεύτεροι», να γυρίσουν τη πλάτη σε οποιοδήποτε θεσμό ή διαδικασία που στα χέρια των εξουσιαστών χρησιμοποιείται για τη πλάνη μίας ψεύτικης Δημοκρατίας και την ψευδαίσθηση πως ο Λαός έχει τη «δύναμη στη ψήφο του». Ο καιρός του Μνημονίου, το αποκορύφωμα της οικονομικής «επεκτατικής» πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης, μας έχει διδάξει του λόγου το αληθές, όπως επίσης μας έχει δείξει περίτρανα πως καμία πολιτική δύναμη είναι ικανή ή πρόθυμη να λειτουργήσει προς τον δρόμο της ανατροπής.

Όσο αφορά στους ανεξάρτητους - με εισαγωγικά ή χωρίς - υποψήφιους των Δήμων, αυτοί κρίνονται είτε ως καιροσκόποι ή εντεταλμένοι υπάλληλοι, είτε ως αφελείς, στη περίπτωση που πιστεύουν πως μπορούν να ανατρέψουν ένα τέτοιο σαθρό και σάπιο Σύστημα «εκ των έσω»!

Έχουμε πλήρη επίγνωση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας και της κατάστασης στους καλλικρατικούς δήμους! Γι’ αυτό και έχουμε τη πεποίθηση πως ουδείς μπορεί να καταστεί «καταστροφικός» για τη Κεντρική Εξουσία, ή «ανατρεπτικός» προς όφελος του Λαού, ευρισκόμενος στη θέση του Δημάρχου, ή της αντιπολιτευτικής παράταξης, ή του δημοτικού συμβούλου, όταν η χώρα τελεί υπό κατοχή! Στους Δήμους διαδραματίζεται το ίδιο θέατρο του παραλόγου, όπως ακριβώς και στη Βουλή των Ελλήνων! Η κεντρική εξουσία, καθοδηγούμενη πλήρως από εξωτερικούς παράγοντες και σε πλήρη αντίθεση με τη βουλή ή το συμφέρον του Λαού, διοικεί, πράττει και οργανώνει με «κορδόνια» στα χέρια, όπως ακριβώς μία μαριονέτα χορεύει στον ρυθμό που της επιβάλλει ο μαριονετίστας!

Ας αναλογιστούμε μόνο πόσοι Δήμοι «εξηγέρθησαν» με τη δημιουργία του καταστροφικού «Καλλικράτειου» νόμου και σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα αναγκάστηκαν να δεχθούν τη μοίρα που τους όριζε η Κεντρική Εξουσία! Οι «μάχες» που ευαγγελίζονται οι Δήμαρχοι πως έχουν κερδίσει με τον «αγώνα» τους, είναι οι ανώδυνες μάχες που το Σύστημα Εξουσίας τους άφησε να κερδίσουν.

Αρκετοί υποψήφιοι παρουσιάζονται «ριζοσπάστες» και «επαναστατικοί», κόντρα στην «Ευρώπη των τραπεζών» και στη «χουντική εξουσία της χώρας», χωρίς να μπορούν να απαντήσουν στα πιο απλά ερωτήματα:

- Πως είναι δυνατόν να δηλώνεις τη πεποίθηση πως η χώρα τελεί υπό κατοχή («χούντα» είναι η αγαπημένη λέξη όλων των αυτοαποκαλούμενων αριστερών υποψηφίων) και ταυτόχρονα να συμμετέχεις στις εκλογικές διαδικασίες που οργανώνονται από τις κατοχικές δυνάμεις;

και

- Πως είναι δυνατόν να εκφράζεις την πεποίθηση πως θα συγκρουστείς με το Κεντρικό Σύστημα Εξουσίας, από τη στιγμή που οι μόνοι πόροι που διαχειρίζεσαι προέρχονται από επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και από κονδύλια που χορηγούνται από τη Κεντρική Εξουσία (κρατική επιχορήγηση); Θα κατηγορείς την «Ευρώπη των τραπεζών» και της Μέρκελ, αλλά θα «τσεπώνεις» τα ευρώ που σου πετάει σαν «κόκκαλα» η Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα συγκρουστείς με τη χουντική Κυβέρνηση της χώρας, προκαλώντας προφανώς το «κλείσιμο» της κάνουλας στη κρατική χρηματοδότηση; Και που θα βρεθούν οι πόροι για τις ανάγκες του «απομονωμένου» επαναστατημένου Δήμου σου; Από τους χρεωκοπημένους, άνεργους Δημότες ή θα καταφύγεις στη λύση των …ιδιωτικοποιήσεων και το άπλωμα του χεριού στους μεγαλοκεφαλαιούχους;

Η θέση μας, και όλων των μελών μας, είναι ξεκάθαρη:

Καμία συμμετοχή στις διαδικασίες που ορίζει το σύστημα. Καμία συμμετοχή σε οποιεσδήποτε εκλογές, είτε είναι Δημοτικές, είτε είναι Ευρωεκλογές, είτε είναι Βουλευτικές. Καμία συμμετοχή όχι απλώς ως υποψήφιοι! Αλλά ούτε καν με τη παρουσία και τη  ψήφο μας!

Δεν θα τους δώσουμε άλλοθι νομιμοφάνειας και Δημοκρατικότητας με την συμμετοχή μας. Δεν θα ευλογήσουμε με την συμμετοχή μας την στημένη και σημαδεμένη τράπουλα με την οποία παίζει πόκερ το Σύστημα, σε αγαστή συνεργασία με τους ξένους επικυρίαρχους, ερήμην και εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Η ΛΥΣΗ «ΕΑ» - ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Γνωρίζουμε καλά εκ των προτέρων πως αυτή μας η απόφαση θα «χτυπηθεί» από πολλές και ποικίλες πλευρές… Όπως γνωρίζουμε επίσης, πως ο δρόμος που προτείνει εδώ και δεκαετίες ο Μίκης Θεοδωράκης και τελευταία η ιδεολογία της Σπίθας, μόνο εύκολος δεν είναι. Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο σημείο που αντιμετωπίζεις την αλήθεια κατάματα, κάνεις την αυτοκριτική σου και προχωρείς αταλάντευτα προς τον στόχο σου, που εν προκειμένω δεν δύναται να είναι άλλος, πέραν της κατάκτησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Στόχος που επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ κόβοντας οριστικά τον «γόρδιο δεσμό» και αλλάζοντας πορεία στις «ράγες του τραίνου», όχι απλά αλλάζοντας τη σειρά των βαγονιών αλλά με τη κατεύθυνση να παραμένει σταθερή προς τον γκρεμό!

Αγώνας Εθνικοαπελευθερωτικός, Αγώνας ανατροπής συνειδήσεων, Αγώνας ανάδειξης του Πολιτισμού, Αξιών, Ιδανικών και Ηθών, Αγώνας Αλληλεγγύης, Αγώνας κατά του Φασισμού, του Ρατσισμού και του Νεοναζισμού, Αγώνας κατά του κακού μας εαυτού…

Προτείνουμε στον ελληνικό λαό να γυρίσει τη πλάτη του στις συστημικές εκλογές, εν καιρώ κατοχής Μνημονίου, όχι για να δεχθεί τη μοίρα του απαθής, αλλά για να διεκδικήσει τη μοίρα του και το μέλλον των παιδιών, στον «δρόμο». Σε ένα «δρόμο» Ριζοσπαστισμού, όχι σε δρόμο παραδοσιακών αποτυχημένων «συνταγών». Σε ένα δρόμο Επαναστατικού Πνεύματος, όχι «επαναστατικής γυμναστικής». Σε ένα δρόμο με αντισυστημικές μεθόδους, όχι με μεθόδους που ορίζει το ίδιο το Σύστημα, όπως η αράχνη στον ιστό της.

Σε ένα δρόμο συνεχής πάλης με το κακό, με το «μαύρο», την εδραιωμένη στρεβλή νοοτροπία και τις «κακές συνήθειες» του παρελθόντος. Σε ένα δρόμο που καλούμαστε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και έπειτα να διδάξουμε τα παιδιά μας, Όχι μόνο τα παιδιά της οικογένειάς μας, αλλά όλα τα παιδιά της γειτονιάς, του Δήμου, της χώρας! Σε ένα δρόμο που απαιτεί διαρκή συμμετοχή στα κοινά, συμμετοχή και λόγο στα δημοτικά συμβούλια (ναι, ο δημότης έχει λόγο στα δημοτικά συμβούλια, χωρίς να είναι …δημοτικός σύμβουλος!), σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους με συνεχή δράση, σε Κινήματα υπέρ της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας και κατά του Φασισμού/Ναζισμού… Σε διαρκή αγώνα υπέρ της Ενότητας, της Αλληλεγγύης και της Εθνικής Ομοψυχίας με σεβασμό, συνεργασία και εκτίμηση απέναντι σε όλους τους λαούς του κόσμου!

(ακολουθεί απόσπασμα από το τελευταίο, ανέκδοτο, κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη ως Ηγέτη του Κ.Α.Π.-Σπίθα):

«…Μας λένε ότι είναι Μύθος η ενότητα των Ελλήνων. Εμείς θα αποδείξουμε ότι είναι δύσκολη και σπάνια. Όμως όταν επιτυγχάνεται, τότε η χώρα μας πραγματοποιεί ένα μεγάλο ιστορικό βηματισμό προς τα εμπρός. Όπως έγινε λχ στα 1821, στα 1843, στα 1912, στα 1940 και στα 1973. Σήμερα, και πάλι ο Λαός μας μοιάζει με λευκό, άγραφο χαρτί. Γιατί το ισχύον πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και μαζί του οι ιδεολογίες των κομμάτων που ανήκουν στο Σύστημα Εξουσίας. Όπως θα δούμε στις πέντε ιστορικές περιόδους που οδήγησαν την Ελλάδα προς τα εμπρός, τότε επάνω στη λευκή σελίδα είχε γραφεί μόνο μία λέξη:
1821-Ελευθερία, 1843-Σύνταγμα, 1912-Μεγάλη Ιδέα (εδαφική ολοκλήρωση), 1940-Αντίσταση (ΟΧΙ) και στα 1973 (Πολυτεχνείο)-Δημοκρατία.
Σήμερα, η λέξη αυτή είναι «Ανεξαρτησία»!
Τελειώνοντας, ξαναγυρίζω στο άγραφο χαρτί, πάνω στο οποίο πρέπει να μπει η λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Με κάθε τρόπο. Με γράμματα στους τοίχους, στους δρομους «ΕΑ» (Εθνική Ανεξαρτησία), είτε και με 3 Α (Ανεξαρτησία-Ανάπτυξη-Αναγέννηση). Να τα βλέπουν συνεχώς, ώσπου να περάσει στο μυαλό και το αίμα τους! …»

Αθήνα, 7.9.2013
Μίκης Θεοδωράκης


ΟΙ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» της φακής ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ

Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, πρώην συναγωνιστές μας στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ, να δημοσιοποιούν τις υποψηφιότητές τους σε διάφορους κομματικούς σχηματισμούς, εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών.

Λυπούμαστε ειλικρινά γι΄ αυτό και λυπούμαστε για εκείνους, παρ' ότι έχουμε χωρίσει οριστικά τους δρόμους μας, εδώ και πολλούς μήνες. 

Είναι χαρακτηριστικό και εξοργιστικό δε, ότι δεν διάλεξαν να γίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε κάποια ανεξάρτητη δημοτική συλλογικότητα (γεγονός που ίσως δεν θα ήταν τόσο μεμπτό), αλλά αντίθετα, διάλεξαν τα συστημικά κόμματα της εξουσίας και της αντιπολίτευσης για την πλήρη ενσωμάτωσή τους στο σύστημα και στις διαδικασίες που αυτό ορίζει.


Η προδοσία απέναντι στον Μίκη Θεοδωράκη και την ΣΠΙΘΑ είναι ολοκληρωτική και εξόφθαλμη. Από εκείνους μάλιστα που διέλυσαν την Κ.Ε και υπονόμευσαν τον πρώην Γ.Γ του Κινήματος, κατηγορώντας τους αυθαίρετα, για αυτά που κάνουν τώρα οι ίδιοι συνειδητά.

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέται κανείς πολύ γιατί διαλύθηκε η ΣΠΙΘΑ ως ενεργό κίνημα με μέλη, όργανα και ηγεσία, όταν αυτά τα άτομα ήταν σε θέσεις κλειδιά της πρώην Κ.Ε και του πρώην Πολιτικού Συμβουλίου και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάλυση και την υπονόμευση.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Πρώην σπιθίστρια απ' την ΣΠΙΘΑ ΣΦΑΚΙΩΝ (δεν είναι στο απυρόβλητο, όσο και αν μας είναι συμπαθής), πρώην μέλος της Ε.Υ.Α, πρώην μέλος του ΠΟ.ΣΥ και πρώην μέλος της Κ.Ε της ΣΠΙΘΑΣ, τώρα κατεβαίνει Υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.   
  • Πρώην σπιθιστής απ'την ΣΠΙΘΑ Π.Φαλήρου και πρώην μέλος της Κ.Ε της ΣΠΙΘΑΣ, τώρα κατεβαίνει Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Π.Φάληρο με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ (!!).
  • Πρώην μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΣΠΙΘΑΣ (διανοούμενος με υψηλότατη μόρφωση), τώρα κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
  • Πρώην σπιθιστής απ'την ΣΠΙΘΑ ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΥ, πρώην μέλος της Ε.Υ.Α και πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΣΠΙΘΑΣ, τώρα κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξαρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Τους καταγγέλλουμε για προδοσία απέναντι στον Μίκη Θεοδωράκη που τους εμπιστεύτηκε και για προδοσία απέναντι στις αρχές και τις θέσεις του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ.

Μας είναι αδιάφορο αν ότι κάνουν το κάνουν από αφέλεια, βλακεία ή το κάνουν σκόπιμα και καιροσκοπικά. Για εμάς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.


Καταγγέλλουμε και όλους εκείνους τους "Σπιθιστές" που απροκάλυπτα και χωρίς καμιά ντροπή, απ' τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους δίνουν μάλιστα και συγχαρητήρια και τους εύχονται "καλή επιτυχία", επευφημώντας τους ουσιαστικά για την επιλογή τους να ενταχθούν στο σύστημα, παραβλέποντας και σβήνοντας με μια μονοκοντυλιά το παρελθόν τους και τις αρχές μας ως Κίνημα και ως Ιδεολογία.

Πλέον αποδείχτηκε, ότι για όλους αυτούς η ΣΠΙΘΑ και οι ιδέες της δεν σήμαιναν απολύτως τίποτα, αλλά ήταν το όχημα για να εκπληρώσουν ευκολότερα και γρηγορότερα τις φτηνές οπορτουνιστικές τους επιδιώξεις μέσα στο σύστημα.

Περιμένουμε ότι σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες δεν θα αργήσουν, θα ακολουθήσουν κι άλλοι - στο ίδιο ακριβώς μοτίβο - απ' την ομάδα (ή μάλλον καλύτερα τις ομάδες) που δούλεψαν μεθοδικά για την διάλυση της Κ.Ε της ΣΠΙΘΑΣ και εξώθησαν με τις πρακτικές τους τον Μίκη Θεοδωράκη στην δήλωση της πολιτικής του αποστράτευσης.

Το παζλ έχει πλέον συμπληρωθεί πλήρως. Και το περιεχόμενό του φέρει μια και μόνο λέξη με μεγάλα μαύρα γράμματα:


Π  Ρ  Ο  Δ  Ο  Σ  Ι  Α

Η ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "Ζ" θα συνεχίσει αταλάντευτα στον δρόμο που χάραξε ο Μίκης Θεοδωράκης και η Κ.Α.Π - ΣΠΙΘΑ, προβάλλοντας υγιώς όπως έκανε πάντα, τις ιδέες του Μίκη Θεοδωράκη και της Κ.Α.Π - ΣΠΙΘΑ.

Θα αναπτύξουμε τον "Θεοδωρακισμό" μέσα από μια συντονισμένη διαδικτυακή προσπάθεια συνένωσης και συνεργασίας πολλών διαφορετικών ιστοσελίδων αλλά και προσωπικοτήτων και απλών πολιτών. 

H δημιουργία νέων «Θεοδωρακιστών», Σπιθών, Σπιθιστών και άλλων εστιών Αντίστασης είναι το ζητούμενο. 

Το όραμά μας είναι οι ιδέες του Μίκη Θεοδωράκη και της ΣΠΙΘΑΣ να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Σε αυτή μας την προσπάθεια καλούμε όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει και να την στηρίξει. 

Αυτός ο αγώνας και αυτή η προσπάθεια, θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη. Το δύσκολο όμως έχει νόημα και αξία.


Δυστυχώς η προβολή και η ευρεία διάδοση των θέσεων, αρχών και ιδεών της ΣΠΙΘΑΣ και του Μίκη Θεοδωράκη, δεν επετεύχθησαν επαρκώς στα 3 αυτά χρόνια της Κ.Α.Π - ΣΠΙΘΑ, με βαρύτατη ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΑΖΙΚΗ - ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ

Σε αυτές ειδικά τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται, πρέπει να υπάρξει ΜΑΖΙΚΗ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! 

Οι Σπιθιστές έχουμε ξεχάσει προ πολλού την εύκολη λύση της ψήφου. Έχουμε μπει στα δύσκολα και παλεύουμε για το Όραμα… Και σε αυτή μας τη προσπάθεια, περπατάμε μέρα μεσημέρι, σαν τον Διογένη, με το φανάρι αναμμένο και γυρεύουμε ανθρώπους. Γυρεύουμε «Θεοδωρακιστές»…


ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "Ζ"
28/4/2014


Υ.Γ Χαρισμένο στον Μίκη Θεοδωράκη:

Κι έτσι στη νύχτα σου δοσμένος
σπουδαία πράγματα ν' ακούς
και νά' σαι πάλι προδομένος
με σκοτεινούς μηχανισμούς

Υ.Γ 2: Χαιρετίσματα στην εξουσία, "συναγωνιστές"...

1 σχόλιο: